המשרד ייעץ למקימי השכונה, וכך פנו אליו שתי משפחות, בבקשה לתכנן את שני החלקים של מבנה דו משפחתי ביחד, תוך התחשבות אקלימית הדדית של המבנים זה בזה.

שטח כל בית הוא 174 מ”ר. בקשת הלקוחות הייתה לאפשר אירוח בקנה מידה נרחב, שימת דגש על פרטיות עם הרגשת חיבור לחוץ ולגינה. ליצור בית מואר וחם, אשר ישדר טבעיות וחופש, וכל הנכנס אליו יחוש בנוח.כמו כן תכנון של גג שטוח, על פי התב”ע אך גם משיקולים ירוקים, תאים סלולריים ואופציה לגינת גג. שני חדרים צנועים ויחידת הורים, אף היא צנועה.

היות והמגרש קטן יחסית (700 מ”ר לשני הבתים), נוצר אתגר גדול. איך לא לוותר על העמדה הממקסמת את זכויות השמש לכל מבנה. הפתרון בא מכוון מיקום הכניסה, אשר נקבעה מהקיר המשותף ותכנון שתי חצרות פנימיות ארוכות וצרות. כך נוצרה אפשרות לפתוח במבנה הצפוני חלונות לכיוון נוסף, לכוון דרום, וכדי למקסם את כניסת השמש הדרומית בחורף תוכנן בחלל הבית אטריום (חלל כפול) בגובה של שתי קומות. בקיץ, מוצללים הפתחים הדרומיים על ידי מצחיות בנויות אשר הן חלק בלתי נפרד גם מהמראה העיצובי. בשני הבתים מוקמו חלונות עליונים, המשמשים ליציאת האוויר החם, הקל, המוצא תמיד את דרכו למעלה.

האני מאמין של המשרד בפרויקט, היה חיבור למקום, לאקלים ולפונקציונליות.

הגגות השטוחים והמשרביות הם סממן ים תיכוני טיפוסי המחבר את הבית למקום, וגגוני ההצללה המודגשים בצבע כחול, מאזנים את גובה הבתים בקוויהם האופקיים, אשר נולדו מחיבור לאקלים.

 

צילום: עוזי פורת

IMG_0332
IMG_0234
IMG_0233
IMG_0213
4A
4
3A
IMG_0290
3
2
1
IMG_0354