בית משפחת לב רן

הזוג הצעיר חי כבר כשלוש שנים בבית הסבים הישן במושב הוותיק. מעבר לרצון לשפץ את הבית כדי להתמודד יותר טוב מול קשיי התחזוקה של בית שלא עבר שיפוץ שנים רבות, נוצרו עוד שתי דרישות עיקריות: התאמה של החללים לצרכים העכשוויים של הזוג, ו-“יירוק" המבנה, התאמתו לבידוד ואוורור מיטביים, שימוש בחומרים ממוחזרים.

תכנון פונקציונלי

הבית הישן עבר סיבוב של "כסאות מוסיקליים" בתפקוד החללים השונים:

ראשית שונתה הכניסה לבית – במקום כניסה צדדית דרך מרפסת השירות, יצרנו כניסה דרך מרפסת מקורה וחצי סגורה, מחודשת ויפה, ישירות אל החלל המרכזי של הבית.

הסלון הישן הפך למטבח, והמטבח הישן, שהיה חלל סגור ללא פינת אוכל, הפך לחדר השינה החדש.

הול כניסה שהוביל אליו הפך לחדר עבודה. חדר השינה הישן הפך לחדר ילדים. באופן זה נוצרה זרימה יותר חלקה ונכונה של התנועה בחלל.

אוורור טבעי

אל הבית מגיעה בריזה נפלאה בשעות אחר הצהריים, וכל מה שצריך כדי לפנות חום שהצטבר בבית הוא לתת לרוח מעבר טוב דרך החללים השונים. חידשנו חלונות ישנים שנאטמו עם השנים, הוספנו חלון נוסף צמוד לתקרה כדי לשחרר אויר חם שמצטבר בחלל המרכזי.

035
067
121
088

בידוד

נקודת התורפה של בתים ישנים רבים היא מחסור בבידוד מספק. זו בעיה כלל ארצית, שנובעת מכך שחומרי הבניה הוותיקים נמוכים מאד בדרך כלל בערכי ההתנגדות התרמיים שלהם.

כדי לשפר את הבידוד בבית מבלי להרוס ולבנות מחדש את הקירות, החלטנו "לעטוף" את הבית במעטפת חדשה של פוליסטירן מוקצף (קלקר). המערכת שנבחרה היא של חברת פוליביד, ומכילה את כל האלמנטים – הקלקר עצמו, עיגונים, רשתות וטיח. אלה לוחות של 5 ס"מ שמיושמים גם על הקירות וגם על הגג.

כמו כן חידשנו את כל החלונות הישנים  - אך במקום להחליף את חלונות העץ החינניים שהיו בבית הישן באלומיניום, שמרנו על המראה המקורי והזמנו אצל נגר בנין ותיק, חלונות עץ מלא כמו של פעם...

ההבדל היחיד הוא ברמת הזיגוג – לחלונות החדשים זיגוג כפול מיטבי, לשמירה על אנרגיית החימום והקירור שאנו מפעילים בבית וכן לבידוד אקוסטי.

שירותים ירוקים

אחד האלמנטים היחודיים ביותר של הבית הם שירותי הקומפוסט, להם דלת גישה מיוחדת מבחוץ. אין צורך להסתובב עם דליים בבית, אלא ניתן לפתוח דלת חיצונית ולסלק את הדלי המלא.

 

035
067
121
088

מיחזור

בשיפוץ של בתים ישנים יש בדרך כלל הרבה פירוקים, וחומרים ישנים נזרקים לאשפה.

כאן יישמנו שימוש חוזר של חומרים באתר עצמו, כאשר גולת הכותרת היא המטבח החדש, שבנוי כולו מהעץ של הדלתות הישנות שפורקו מהחדרים. התוצאה קרובה ליצירת אמנות ...

זיהום קרינה

יישום הטכנולוגיה בבית לב-רן התבטא בשני אופנים -

1) הוספת התקנים קרמיים יעודיים על חוטי החשמל ברחבי הבית (על הכניסות מלוח החשמל ובשקעי הכוח) להקטנת זיהום חשמלי וריכוך השפעת שדות אלקטרומגנטיים מזיקים.

2) הוספת EM-אבקת חימר לצבע לטובת הקטנת אפקט "סינדרום הבית החולה" ולטובת הנעמת התחושה הכללית בבית (אפשרי גם כתוספת לטיח, שליכט וכדומה) השיטה נמצאת בשימוש כבר שנים רבות ביפן, גרמניה, שוויץ ועוד. המשפחה נכנסה לגור בבית באפריל 2012, כאשר בינתיים אין רכישה של מזגנים עד שיוכח אם ניתן לחיות בעזרת האוורור הטבעי ומאווררי תקרה בלבד.

שותפים לעשיה

  • קבלן מבצע – אלעד דה-מאיו
  • פיקוח צמוד – יוני דשא
  • נגרות בנין – עבד חראמי
  • נגרות מטבח – אריק צרפתי
  • יועץ טכנולוגיית EM – אשר מימון
035
067
121
088