בית משפחת ויסמן, בארותיים

בחלקה האחורי של נחלה במושב בארותיים, במגרש רחב ידיים, זכינו לתכנן את בית משפחת ויסמן כמעט ללא הגבלות ואילוצים שמכתיב בדרך כלל השטח. זכינו לשלב צניעות עם תנאים אקלימיים מושלמים.
 
הבית בן 205 מ"ר מתאפיין בכמה אלמנטים תכנוניים שונים מהרגיל, בזכות בקשות שהיו למשפחה במהלך התכנון, וכדי להתאים את הבית לאופיים של הדיירים.

העמדה

הבית פרוש ממזרח למערב , חזיתו הארוכה פונה אל הדרום המדויק ללא צורך לסטות ממנו אף לא במעלה אחת, מה שמאפשר לו להיות בית סולארי פסיבי במלוא מובן המילה.

אוורור טבעי

משפחת ויסמן ביקשה בית עם תקרות נמוכות, ולא היתה מעונינת בחלונות אוורור עליונים בגלל חששות מהתפעול.

לכן תכננו ארובות רוח, (ניתן לראות כאן בהדמיה מימין את הבית עם שתי הארובות) והן הוחלפו בסופו של דבר במאווררים יונקים. לכל חדר וחלל בבית פתח בתקרה, ומנועי המאווררים יושבים על הגג ויוצרים במינימום אנרגיה פעולת יניקה שמחליפה את האויר בחלל תחלופות רבות ומהירות, באויר צח וקריר יותר מבחוץ.

תאורה טבעית

הבית מואר ברובו מחלונותיו, אולם מפאת גודלו קיימים חללים מרכזיים שאין להם חלונות, ושם השתמשנו בשרוולים אופטיים, המחדירים לחלל אור טבעי ללא החדרת חום.

בידוד

בחרנו מראש לעבוד עם חברת איטונג, ובמשך זמן ממושך בדקנו את האפשרות לבנות בשיטת "איטונג-טק", ללא עמודים וקורות אלא בלוחות איטונג עם זיון פנימי. בסופו של דבר הבדיקות התרמיות לא הצדיקו את המאמץ לבנות בשיטה נדירה יותר. הבית בנוי מבלוק איטונג בעובי 25 ס"מ, כל גשרי הקור של העמודים והקורות עטופים בפוליסטירן בעובי 5 ס"מ. החלונות כולם הם חלונות מבודדים מעץ-אולטרקס של חברת מרוין, עם מרווח אויר גדול בין שכבות הזיגוג וציפויים מסנני קרינה. בידוד הגג בשיטת "גג הפוך" משלימה את הבידוד המיטבי של המעטפת.

לעונג רב היה לי לעבוד מול משפחת וייסמן המיוחדת במינה.

עשו במלאכה:

תכנון השלד - מהנדס ערן שילר.

פיקוח - הדר כרמל וניר אורטל.

עיצוב פנים - עדי פרימן.

DSC03446
wo5
w19
view north close
DSC03459
DSC03455
DSC03449
07
15
08
03
001